خانه / مطالب و دانستنی ها / نان تیری در کدام استان طبخ می شود
نان تیری در کدام استان ایران طبخ می شود

نان تیری در کدام استان طبخ می شود

نان تیری در کدام استان ایران طبخ می شود

در کدام استان ایران نان تیری طبخ می شود

نان تیری,ازقدیمی ترین نان های سنتی استات چهار محال و بختیاری است.

هضم سریع و خوشمزه بودن و کیفیت پخ مطلوب از ویژگی های این نان است.برای تهیه این نان ابتدا آرد را از حور (خورجین مخصوص نگهداری آرد) خارج کرده و به اندازه مورد نیاز در سفره‌ای گلیم بافت آن را الک می‌کنند. سپس آن را درون ظرفی فلزی خمیر می‌کنند. خمیر در مدتی کمتر از نیم ساعت آماده است.

وسپس خمیر چانه شده را با چوبی بنام تیر بر روی سکویی چوبی که توسی نام دارد پهن کرده وسپس خمیر نازک شده را بر روی سینی پهن آهنی بنام تاوه، که بر روی شعله آتش قرار دارد برای پخت قرار می‌دهند.

به طور سنتی زن بختیاری صبح زود برخاسته و ابتدا خمیر کرده و پس از نظافت منزل، به همراه چند تن دیگر از زنان شروع به پختن نان می‌کردند.

یکی چانه می‌گرفت، دیگری به کمک تیرچوبی چانه‌ها را روی تَوسی پهن کرده و نفر بعدی نان‌ها را روی تاوه می‌انداخت و پس از برشته شدن، آن‌ها را برداشته و در سینی یا سفره‌ای قرار می‌داد. نان پختن زنان در صبح زود، منظرهٔ آشنای روستاها بود.

نان تیری در کدام استان طبخ می شود

مطلب پیشنهادی

چند توصیه پزشکی درباره تغذیه

چند توصیه پزشکی درباره تغذیه

تغذیه همواره بخش مهمی از زندگی انسان بوده است که علاوه بر تامین نیازهای مورد …